Реалізація Національної стратегії з оздоровчої рухової активності України на період до 2025 року “Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація” на 2024 рік

Версія для друкуВерсія для друку

29.03.2024 відбулася оперативно-розпорядча нарада у заступника начальника райвійськадміністрації Віктора САМОЙЛЕНКА з питання про  виконання плану заходів щодо реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності України на період до 2025 року “Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація” на 2024 рік відділом з питань молоді та спорту райвійськадміністрації за період з 01.01.2024 по 29.03. 2024.

За інформацією головного спеціаліста відділу з питань молоді та спорту райвійськадміністрації Євгенії ЦИЛЮРИК у Кременчуцькому районі спільно з Місцевим осередком ГО “ВФСТ “Колос” та територіальними громадами забезпечено участь в 13 багатоступеневих комплексних фізкультурно-оздоровчих змаганнях серед сільських та селищних територіальних громад.

Також, забезпечено участь збірних команд району в чемпіонатах (кубках, спартакіадах) області, України, Світу, Європи з олімпійських та неолімпійських видів спорту, а саме: в понад 64 спортивно-масових заходах.

Для популяризації та утвердження здорового та безпечного способу життя, створення сприятливих умов для оздоровчої рухової активності, спільно з об’єднаними територіальними громадами, Місцевим осередком ГО “ВФСТ “Колос” в Кременчуцькому районі Полтавської області, ГС “Асоціація футболу Кременчуцького району” та іншими громадськими організаціями фізкультурно-спортивного спрямування, на території Кременчуцького району погоджено та проведено понад 88 спортивно-масових заходів.

З метою належної реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року “Рухова активність - здоровий спосіб життя - здорова нація” протягом І кварталу 2024 року в Кременчуцькому районі, спільно з територіальними громадами району створювались умови для підвищення рівня фізичної підготовки молоді для проходження служби у Збройних силах, шляхом проведення відповідних фізкультурно-спортивних заходів.

До просвітницької роботи з ведення здорового способу життя залучались видатні тренери, спортсмени, шляхом проведення тренувань, майстер-класів з міні футболу, боксу, тайського, баскетболу серед ветеранів та молоді.

Крім того, з 02.04.2024 в Кременчуцькому районі розпочинається проведення ІІІ етапу всеукраїнських змагань “Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги” серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році під гаслом “РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО”.

 

Наверх ↑